Gasolflaskor bästa valet

Letar du efter ett miljövänligt bränsle? Gasol är ett mångsidigt och effektivt bränsle med många användningsområden. Gasolflaskor är smidiga och enkla att använda. Du kan få flaskorna levererade direkt hem till dig eller köpa dem via en av många återförsäljare av gasolflaskor. En gasolflaska kan du få i många olika storlekar. Primagaz är en av Sveriges ledande återförsäljare av gasolflaskor. Se utbudet hos primagaz för att lära dig mer om de olika typerna av gasolflaskor och deras olika användningsområden.

Vad är gasol?

Den internationella benämningen är LPG (Liquefied Petroleum Gas). I Sverige används cirka 400 000 ton gasol som energi inom i första hand industrin. Gasol levereras i huvudsak med järnvägstankvagnar eller tankbil, men även i flaskor i flytande form.

Hur framställs gasol?

Gasol tillverkas i första hand vid gasterminaler för framställning av naturgas, men produktion från petroleum sker också. Huvudsakligen kan du som företagare använda gasol för energiändamål i industrin på grund av sin effektivitet och enkelhet i hanteringen. Gasol kan du även använda i situationer där det inte finns tillgång till elektriska nät, till exempel i husvagnar, i glest befolkade områden och inom militären. I industrin kan du använda gasol som bränsle för värmning och värmebehandlingsprocesser och som bränsle till inomhusgående truckar.

Vad kan du använda gasol till?

Gasolspis 

Redan idag använder många restauranger och företagskök gasol för att driva ugnar, spisar och grillar, men detta är även en möjlighet för hushållen. Värmen på en gasolspis är enklare och snabbare att styra.

Gasolgrill

Till de sena sommarkvällarna tipsar vi om att byta ut kolgrillen mot en gasgrill. Då slipper du störande rök och sparar dessutom tid eftersom gasolgrillen blir varm direkt. Dessutom är det miljövänligare. Du hittar gasolflaskor från Primagaz i de flesta av våra lokala butiker. Har du inte en gasolgrill kan du kolla in vårt sortiment utav gasolgrillar. 

Terassvärmare

Vill man skapa lite extra trivsel och förlänga sommarkvällarna är en gasolkamin, gasolstrålbrännare och/eller terrassvärmare ett miljövänligt och effektivt val. 

Ogräsbekämpning

Använd en ogräsbrännare istället för kemiska bekämpningsmedel. På så sätt hjälper du till att skona miljön och grundvattnet. Ogräsbrännare svetsar effektivt bort ogräs utan att förgifta miljön.

Camping

Ska du på campingsemester är gasol oumbärlig. Camping är inte något man enbart gör på sommarhalvåret, fler och fler campingentusiaster väljer att campa även på vintern. I husvagn kan du använda gasol för att värma upp husvagnen och förtältet samt att laga mat på gasolspisen i vagnen. Om du tältar kan du snabbt få fart på gasolbrännare, gasolvärmare eller grill.

Uppvärmning

Spara pengar genom att använd gas till värmeugn och uppvärmning av vatten. En värmekamin är ett bra alternativ för att värma upp huset, uterummet eller sommarstugan.

Att använda gas är energieffektivt och är vid normal konsumtion billigare än att använda el.

Myggfångare

Du kan även hitta gasoldrivna myggfångare hos Primagaz. En stor gasoltub ger en lång drifttid med myggfria kvällar. Detta verktyg är perfekt för sommaren då mygg, flugor, och andra insekter kan störa friden.