Kikare för proffs och hobbyentusiaster

Hur vet du vilken kikare du ska välja? Få hjälp av proffsen på Kikkertland när du vill köpa ny kikare. Se deras stora utbud på https://kikkertland.se/. Ifall du skulle ha några frågor kan du få hjälp av deras utmärkta kundtjänst.

Hur väljer du rätt kikare?

När du är på väg att välja kikare kan det vara svårt att hitta rätt modell. Ett kikare är inte bara en kikare. Beroende på vilket syfte du ska använda kikaren till, ska du välja en kikare som är särskilt anpassad för ditt ändamål. I kikarvärlden finns många olika begrepp och uttryck som är till för att hjälpa dig hitta den perfekta kikaren för ditt specifika syfte. Därför är det självklart viktigt att du förstår de olika begreppen.

Förstoring

Förstoringen är den första funktionen du ska titta på när du bedömer vilka kikare som bäst passar dina behov. Förstoringen är ett uttryck för hur många gånger kikaren förstorar objektet du fokuserar på. Om du till exempel vill använda kikaren för segling bör du välja en kikare med 7x förstoring. Om du vill använda en kikare för att titta på fåglar och natur, är det bäst att välja kikare med 8 eller 10x förstoring. 

Linsdiameter 

Linsens diameter är ett uttryck för kikarens ljusstyrka och skymningsvärde. Ju fler millimeter linsdiametern har, desto bättre ljusstyrka och skymningsvärde. Linsen är emellertid gjord av glas, vilket innebär att en större linsdiameter betyder en tyngre kikare.

Välja och vraka bland kikare och tillbehör

Kikare skapar inte bara glädje hos dedikerade naturälskare. Även om du inte vanligtvis utforskar naturen, kan du njuta av en kikare när du reser. Oavsett om det är att vandra i bergen, åka på en vacker safari eller kryssning, kan din kikare göra en stor skillnad för din upplevelse.

Allt från teleskop till mikroskop

På Kikkertland kan du utforska ett universum av kikare. Vi har allt från handhållna kikare som kan användas till fågelskådning, till teleskop som du kan se stjärnhimlen med. Vi har även ett stort urval av stativ och utomhusutrustning. Du kan hitta kikare för alla behov, och våra kikare kommer i en mängd olika storlekar och mönster. Alla kikare har sina egna fördelar, och kan vara något av en djungel att hitta rätt, om du inte vet vilka kikare du ska välja.

Skräddarsy kikare efter dina behov

På Kikkertland finns inga gränser för vad du kan hitta för kikare och tillbehör. Skapa en helt ny ram för dina upplevelser med en tubkikare, som med sin stora frontlins på 60-110 mm skiljer sig från en handkikare. Utforska den vackra natthimlen med ett teleskop för flera nivåer och i alla typer av prisklasser. Börja din forskning med ett av våra monokulära, binokulära eller digitala mikroskop som passar ditt specifika projekt. Utforska vårt stora utbud av stativ, ficklampor, förstoringsglas och jaktutrustning och starta ditt nästa äventyr med Kikkertland.

Förstklassig kundservice

Kikkertland erbjuder förstklassig kundservice där deras medarbetare kan ge dig svar på alla frågor. De kan nås via hemsidan, email, samt telefon och finns tillgänliga på vardagar. Vi vet att det är ett stort beslut att investera i en kvalitativ kikare, så därför är det bra att få hjälp av proffsen.