Stereo: De fyra första delarna du bör investera i

stereo

Hemma hos dig har ni säkerligen fredagsmys i sann svensk anda. Filmkvällar som dessa är perfekt familjetid eller en trevlig tid med partnern. Det kan vara så att du föredrar att se film i Tv-soffan över på bio. Det som är fantastiskt med att gå på bio är känslan av att du sitter mitt i filmen. Detta är tack vara stereo ljud. Men visst kan du skapa denna upplevelse i ditt vardagsrum med rätt utrustning. Med några tricks och högtalare så kan du få surroundljud i ditt vardagsrum.

Bas via Subwoofer

En subwoofer är en av de huvudsakliga delarna när du bygger din stereo. Subwoofern ger dig mer bas. Detta är särskilt bra för actionfilmer och liknande. Denna relativt billiga högtalare gör enorm skillnad för din upplevelse. Detta är på grund av att basen erbjuder ett djup som du helt enkelt inte kan få från inbyggda TV: högtalare. Därför kan det vara så att den första högtalare i din stereo bör vara en subwoofer. De är relativt billiga och har ofta en inbyggd förstärkare. Detta tillåter dig att spara pengar genom att inte köpa en förstärkare. Just detta tricks är särskilt relevant för dig som inte har så många enheter i din stereo.

Förstärkaren

Förstärkaren är en självklar del i var stereo. Hitta rätt förstärkare efter utseende, pris och funktioner. Där är många alternativ när det kommer till just förstärkare. Detta behöver dock på inget sätt vara den dyraste del i din stereo. Se till att du får ett bra pris på din förstärkare genom att få fri frakt och bra returrättspolicy så att du kan försäkra dig om att hela ditt system är kompatibelt med den. På Hifi-freaks hittar du allt detta och mycket mer, då de har ett enormt utbud på Hifi utrustning.

Golvhögtalare

Golvhögtalare är ett enkelt sätt att få det bästa möjliga ljudet. Dessa stora högtalare erbjuder stor variation och tonbredd. Genom att använda dem som frontal högtalare på vars en sida av Tv:n så får du bästa möjliga stereo. Denna typen av högtalare kommer i många olika utseenden vilket ger dig stora möjligheter för att anpassa hur de ser ut till ditt hem. Till exempel kan vita högtalare lättare smälta in i en vit vägg och vara mera diskreta. Om du däremot vill ha mera drama och vill ha dem som en central del i ditt hem så kan du hitta golvhögtalare i vackra träslag och liknande.

D/A omvandlare

En modern stereo är inte komplett utan en D/A omvandlare. D/A står för Digital till Analog omvandlare som tillåter dig att njuta av HiFi kvalitet audio från din dator eller telefon. Ofta kan det vara svårt att få det rätta djupet och ton bredd. Stereo anläggningar med en D/A omvandlare tillåter dig att ha tillgång till oändligt av musik via din dator, mobil eller sonos direkt in i stereon. Det kan också vara just den uppgradering du behöver för din Tv upplevelse. Många förstärkare har en D/A omvandlare inbyggd. Detta gör det så att du inte behöver tänka över att konvertera och kan istället koppla mobil, dator eller liknande direkt in i stereon.