New York nu kommer jag

Kära vänner, jag har fått en invitation om att komma till New York i höst. Mina två kusiner bor där och vill att jag och mina systrar kommer och besöker dem. Mina systrar har aldrig varit i New York innan så detta blir deras första besök. Organiserad och effektiv som jag är, har jag redan planlagt saker vi ska se och göra. Mina kusiner bor i Brooklyn i en liten men mysig lägenhet. Den ligger ganska långt ifrån centrala New York men det är okej med transportmöjligheter.

 

 

Sist jag var i New York var jag där i tre veckor. Mina kusiner hade tagit ledigt i två veckor för att umgås med mig men sista veckan fick jag turista själv i staden. Människorna här är så otroligt öppna och sociala så det är lätt att skaffa nya vänner. Ett exempel var när jag satt och drack en smoothie på ett ställe som är ganska populärt bland yngre människor. Ett gäng på min ålder såg att jag satt själv och började genast snacka med mig. Dem tyckte att mitt liv i Sverige var otroligt spännande och intressant då det skiljde sig så mycket från deras vardag. Omvänt ville jag höra allt om deras livsstil och vad dem sysslade med. Efter ett tag drog vi vidare för att käka och hängde till sent på kvällen (mina kusiner blev lite oroliga). Några av dem har jag fortfarande kontakt med och jag planlägger att ses igen när mig och mina systrar anländer.

Till en början vill jag gärna visa dem runt och dra till mina favoritställen. Dem lär nog bli chockade då allt är annorlunda där jämfört med Sverige. Maten, kulturen, shoppingen är på en helt annan nivå. Jag brukar resa dit med en halvtom väska och passa på att shoppa lite annorlunda och coola kläder. Folk som bor här klär sig så annorlunda och jag kan absolut sitta på ett fik hela dagen och bara kolla in olika stilar. Man kan lätt bli inspirerad och jag tror att det är bra för mina systrar att åka och få lite perspektiv på livet (man sitter lätt fast i sin egna bubbla när man bor på en gård mitt i skogen). Utöver shopping vill jag gärna ta många snygga bilder till mitt collage. Känner till ett ställe där man kan ta fina bilder på soluppgångar eller solnedgångar över staden. Jag har bestämt mig för att åka dit en tidig morgon, antingen själv eller med mina kusiner och systrar. Kanske man kan använda bilderna sen till att bygga upp en bra profil till framtida jobb.

 

 

Jag kommer att uppdatera er så snart jag vet mer om resan och givetvis kommer jag att dela med mig av så mycket som möjligt när vi väl är där. Jag vet inte än hur länge vi kommer att stanna i New York men om skolan tillåter det, hoppas jag i allafall på två veckor. Jag kommer ta otroligt många bilder och även visa upp mina outfits, så ni har mycket att se fram emot. Ha det gött!