Planläggning av studentresa 2019

studentresa 2019

Jag har rest mycket i mitt liv men jag har aldrig varit på studentresa eller ungdomsresa. Förra året åkte några av mina vänner på en studentresa till Ayia Napa men jag fick tyvärr inte chansen att åka med då jag själv var ute och resta med familjen. Jag har därför bestämt att jag nästa år, 2019, ska åka på min första studentresa. Jag har ingen aning om vart jag ska börja. Hur väljer man destination? Och vad är en billig studentresa? Mina vänner åkte med resesällskapet Uptours då dem hade billiga studentresor och ett bra utbud av hotell. Jag har varit inne på deras hemsida och de erbjuder studentresor till Magaluf, Sunny Beach och Ayia Napa. Jag gissar på att min studentresa 2019 kommer att gå till en av dessa destinationerna, då dem alla är kända för att vara de bästa party-öarna. Detta har jag också fått bekräftat av bekanta och vänner som varit på studentresor här tidigare.

 

Förberedelser och tips

Då detta är den första resan jag planlägger på egen hand har jag en hel del jag gärna vill förbereda och kanske tipsa er om. Precis som med andra resor är det många saker man ska ha koll på och även om jag är en ganska spontan person tycker jag om att ha förberett mig ordentligt genom att planlägga min resa. Jag har därför valt att göra en lista med saker man kanske bör tänka på innan man tar initiativet att resa på egen hand med vännerna.

  • Bestäm tillsammans med ditt resesällskap vilken vecka ni ska resa och se till att ni i god tid har ledigt just den veckan. Det kan vara svårt ibland att koordinera med ledighet så börja tidigt.
  • Har ni svårt att välja vecka så kör på den som kanske blir billigast. Några veckor kommer vara billigare att åka än andra pga. högsäsongen.
  • Gör det intressant och prova på en ny destination som ingen har åkt till tidigare (om möjligt).
  • Skriv en lista med de ting som är viktigast för er. Vad ska ni prioritera under resan och vilken destination passar bäst i förhållande till det ni gärna vill uppleva.
  • Välj att resa med vänner du känner väl och som du litar på.

 

Blir det en studentresa till Sunny Beach

Eftersom de flesta av mina vänner redan har varit i Ayia Napa och en redan har varit i Magaluf, tror jag att vår studentresa 2019 går till Sunny Beach. Vi har också hittat en vecka med billiga resor hit och hotellen ser inte alls dåliga ut. Sunny Beach har, precis som Ayia Napa och Magaluf, fina stränder och mysiga gågator med en del klubbar och barer. Sen tillkommer såklart många härliga och roliga aktiviteter när man åker på studentresa. En studentresa är en som en partyresa. Dvs. vi kommer gå på dagsfester såsom poolparty och beachparty. Därutöver har vi pubrundor, partybåtar, skumfester och UV-fester. Det ska bli riktigt roligt. Har ni planlagt en studentresa 2019 och vart ska ni i så fall resa? Om ni är intresserade i vad Uptours har att erbjuda kan ni kolla in det på deras hemsida. De erbjuder som sagt billiga studentresor till Ayia Napa, Sunny Beach och Magaluf. Det finns många möjligheter att göra nästa studentresa 2019 bättre än någonsin.